SKŁADNIKI
0,5 kg ryb mrożonych;
1 duża cebula;
1 duża marchew;
1 pietruszka;
kawałek selera;
mała puszka przecieru pomidorowego;
liść laurowy;
2 ziarenka ziela angielskiego;
sól;
pieprz.
WYKONANIE
Ja moje ryby gotuję na parze, ale możemy również usmażyć je z obu stron na oleju. Cebulę kroimy w kostkę. Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce (najgrubsze oczka). Wszystkie warzywa przekładamy do rondelka, dodajemy przyprawy i delikatnie podlewamy wodą. Prużymy pod przykryciem do miękkości. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i rybę. Gotowe, można zajadać :).
U mnie pozycja obowiązkowa na stole w Wigilię :)
OdpowiedzUsuńU mnie w tym roku pewnie nie będzie tej pysznej ryby, ale uwielbiam i oblizuję się...na sam widok.
OdpowiedzUsuńAniu, pozdrawiam Świątecznie, życzę Wam dużo spokoju i pogodnej, rodzinnej atmosfery :)
Uwielbiam rybę po grecku i nie wyobrażam sobie, że miałoby jej zabraknąć na świątecznym stole.
OdpowiedzUsuńAnulka, Wesołych Świąt dla Ciebie i Twojej rodziny :)
Uwielbiam rybę po grecku. Jest przepyszna.
OdpowiedzUsuńRównież taką rybkę lubię. Życzę radosnych, ciepłych i szczęśliwych świąt oraz spełnienia marzeń na Nowy Rok :) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńCudownych Świąt Bożego narodzenia, Rodzinnego ciepła, smakołyków i prezentów wiele. :)
OdpowiedzUsuńpo prostu ją uwielbiam! :)
OdpowiedzUsuń