wtorek, 24 lutego 2015

MUSZLE Z TUŃCZYKIEM

Dzisiaj pokażę Wam moją propozycję na pyszną przekąskę. Uwierzcie mi, robi się ją naprawdę ekspresowo:).
U mnie na przyjęciach tak nadziewane muszle robią wielką furorę. A w dodatku świetnie wyglądają na stole
(taka mała dekoracja). Polecam!


SKŁADNIKI
puszka tuńczyka w sosie własnym;
malutka czerwona cebulka;
makaron Czaniecki - duże, kolorowe muszle;
kawałek papryki;
ogórek kiszony;
3 rzodkiewki;
2 łyżki kukurydzy;
2 jajka ugotowane na twardo;
majonez;
sól;
pieprz.

WYKONANIE
Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Składniki na farsz, kroimy w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy. Nakładamy do muszli. Układamy na liściach sałaty. Cóż teraz pozostało nam tylko zajadanie :).

10 komentarzy:

  1. Świetna przekąska. Smaczna i doskonale sie prezentuje!:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie nadziewane muszle :) Twoje są kolorowe i ładnie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo lubię takie przekąski!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale muszą być pyszne te muszle;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pięknie się prezentuje, a i smakuje z pewnością doskonale :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetny pomysł. Na takie muszle każdy dość się skusi:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetnie podana przekąska, sprawdzi się w każdych warunkach, a do tego że pysznie smakuje to ma dodatek: cudny wygląd :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pyszności :) Bardzo lubię takie muszle właśnie z tuńczykiem :)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google+