U mnie na przyjęciach tak nadziewane muszle robią wielką furorę. A w dodatku świetnie wyglądają na stole
(taka mała dekoracja). Polecam!
SKŁADNIKI
puszka tuńczyka w sosie własnym;
malutka czerwona cebulka;
makaron Czaniecki - duże, kolorowe muszle;
kawałek papryki;
ogórek kiszony;
3 rzodkiewki;
2 łyżki kukurydzy;
2 jajka ugotowane na twardo;
majonez;
sól;
pieprz.
WYKONANIE
Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Składniki na farsz, kroimy w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy. Nakładamy do muszli. Układamy na liściach sałaty. Cóż teraz pozostało nam tylko zajadanie :).
Świetna przekąska. Smaczna i doskonale sie prezentuje!:-)
OdpowiedzUsuńLubię takie nadziewane muszle :) Twoje są kolorowe i ładnie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie przekąski!
OdpowiedzUsuńAle muszą być pyszne te muszle;)
OdpowiedzUsuńPięknie się prezentuje, a i smakuje z pewnością doskonale :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł. Na takie muszle każdy dość się skusi:)
OdpowiedzUsuńŚwietnie podana przekąska, sprawdzi się w każdych warunkach, a do tego że pysznie smakuje to ma dodatek: cudny wygląd :)
OdpowiedzUsuńOj tak bardzo je lubimy:)
UsuńApetyczne muszle!
OdpowiedzUsuńPyszności :) Bardzo lubię takie muszle właśnie z tuńczykiem :)
OdpowiedzUsuń