Ta suróweczka do doskonały dodatek do obiadu. Najczęściej
podaję ją z rybą i frytkami lub pieczonym drobiem. Mówię Wam, jest
fantastyczna. To jedna z moich ulubionych surówek. Polecam wszystkim tą bombę
witaminową.
SKŁADNIKI
mała główka młodej kapusty;
2 marchewki;
jabłko;
cebula;
szczypior, natka, koperek świeży;
sól, pieprz;
3 łyżki oliwy;
2 łyżki octu winnego;
szczypta cukru.
WYKONANIE
Kapustę drobno szatkujemy i solimy. Odstawiamy, aby puściła sok.
Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce. Cebulkę kroimy w kosteczkę. Zieleninę
siekamy. Wszystko mieszamy w misce. Dodajemy oliwę, ocet, cukier i pieprz.
Mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Niestety po tym czasie surówka wykazuje
tendencje do szybkiego znikania z miseczki.
Moja ulubiona. Szybka i zawsze pyszna ;)
OdpowiedzUsuńu mnie w porze letniej są surówki na kolację, a z młodej kapusi wybitnie uwielbiamy
OdpowiedzUsuńPychotka! Dawno takiej nie jadłam.
OdpowiedzUsuńtakie proste warzywa, a tak cudny smak :)
OdpowiedzUsuńUlubiona surówka w moim domu. I też szybko znika z miseczki :) O, właśnie jutro będzie u mnie na obiad
OdpowiedzUsuńPięknie i przepysznie wygląda! Robię podobną ale bez jabłka, w tym roku jeszcze jej nie jadłam, a narobiłaś apetytu :)
OdpowiedzUsuńnajlepsza:)
OdpowiedzUsuńUWIELBIAM!
OdpowiedzUsuńmniam!:) i samo zdrowie:)
OdpowiedzUsuńPychotka, smak i zdrowie :)
OdpowiedzUsuńpyszna i bardzo zdrowa ,po co gotowac i zabijac witaminy
OdpowiedzUsuń