Ciasto jest proste, szybkie i zawsze smakuje wybornie. Można
je robić z różnymi owocami np. z rabarbarem, wiśniami, jabłkami czy śliwkami.
SKŁADNIKI
3 żółtka;
2 jaja całe;
1 szkl. cukru pudru albo zwykłego;
3 szkl. mąki (ja użyłam dwóch szklanek zwykłej mąki i
szklankę mąki pełnoziarnistej);
1 paczka margaryny;
owoce;
orzechy, migdały;
KRUSZONKA
0,5 kostki margaryny;
0,5 szkl. cukru;
1,5 szkl. mąki;
cukier wanilinowy;
Zagniatamy wszystko razem.
WYKONANIE
Wszystkie składniki szybko zagniatamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Dno blachy dokładnie wykładamy ciastem. Na ciasto układamy owoce, jabłka mogą być przesmażone, albo tak jak u mnie świeże pokrojone w cząstki. Owoce posypujemy orzechami, albo migdałami. Na wierzchu znajduje się kruszonka. Pieczemy około 1 godz.
ciasto z kruszonką☺ to jest to ;) i jeszcze zdrowe owoce ;d
OdpowiedzUsuńWłaśnie wstawiłam do pieczenia, ciekawe co wyjdzie dodałam troszkę proszku do pieczenia
OdpowiedzUsuńWłaśnie piekę ciekaweie co wyjdzie
OdpowiedzUsuńw jakiej temperaturze pieczesz Aniu ?
OdpowiedzUsuńw 170 stopniach:) Pozdrawiam
Usuń