poniedziałek, 27 sierpnia 2012

KISIEL DOMOWY

Przepis podpatrzyłam na blogu: http://aduparosnie.com. Nie spodziewałam się takiego efektu końcowego. Jest a raczej był pyszny. Myślę, że można wykorzystać różne owoce. Wiemy, co jemy i zero polepszaczy, barwników i chemii. Gorąco polecam.


SKŁADNIKI
25 dag owoców;
2 szkl. wody;
2 łyżki mąki ziemniaczanej;
2 płaskie łyżki cukru;

WYKONANIE
Odlewamy pół szklanki wody, resztę gotujemy z owocami np. malinami i cukrem. Do odlanej wody dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy. Kiedy woda z owocami zagotuje się, lejemy cieniutkim strumieniem wymieszaną mąkę. Chwilkę gotujemy. Zjadamy jeszcze ciepły albo w upalne dni schłodzony w lodówce. Mmm pychotka.

4 komentarze:

  1. Nigdy nie robiłam sama kisielu. Ten tutaj wygląda o wiele bardziej apetycznie niż gotowce z torebki. Może jednak warto się pokusić... :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Domowy wyrób zawsze najlepszy. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ooooo tak!!! kisiel domowy jest boski! muszę go ponownie zrobić:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. zrobilam sobie kisiel z samego soku z aronii,dodalam do niego pozniej lyzeczke jogurtu naturalnego.Byl naprawde dobry.

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google+