Dziś przepis na bardzo prostą pastę, która kojarzy mi się z
czasami przedszkolnymi. Składniki potrzebne do jej przyrządzenia powinny być w
każdym domu. Myślę, że jest to fajna odskocznia od zwykłych kanapek z wędliną.
Coś prostego a zarazem innego. I w sumie za każdym razem może smakować inaczej,
w zależności od tego, co do niej dodamy. Naszą pastę możemy wzbogacić ziołami,
suszonymi pomidorami, czosnkiem lub porem.
SKŁADNIKI
4 jajka;
szczypiorek;
2 łyżki majonezu;
1 łyżeczka musztardy;
4 plastry żółtego sera;
sól morska Prymat;
pieprz kolorowy Prymat;
przyprawa do sałatek Prymat.
WYKONANIE
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, rozgniatamy widelcem. Dodajemy
posiekany szczypior, starty ser żółty, majonez, musztardę i przyprawiamy do
smaku. Pastą smarujemy chlebek i zajadamy. Smacznego!
Wolę taka pastę ,za wędlinami nie przepadam,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię pastę jajeczną ! Narobiłaś mi ochoty i chyba jutro zrobię na śniadanie :) Pozdrawiam,
OdpowiedzUsuńpysznie podana:)
OdpowiedzUsuńJadłam podobną, pyszna;)
OdpowiedzUsuńPyszna jest,też taką robię:)
OdpowiedzUsuńPyszna pasta :)
OdpowiedzUsuńCzęsto robiłam pasty, ale gdzieś mi się "zapomniały". Dziękuję Aniu za przypomnienie. Skorzystam z tych składników i urozmaicę śniadanie.
OdpowiedzUsuńproste i pyszne!
OdpowiedzUsuńJedna z lepszych propozycji na śniadanko
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie pasty! zapisałam :-)
OdpowiedzUsuńuwielbiam!:) czasami dodaję jeszcze szynkę:)
OdpowiedzUsuńPyszna! Mnie też kojarzy się ona z dzieciństwem :) Jak dawno jej nie robiłam, idę gotować jajka :)
OdpowiedzUsuńCzęsto robię taką pastę, ale nie dodaję serka. Muszę wypróbować Twój przepis.
OdpowiedzUsuńTakie kanapeczki z pastą to dla mnie symbol niedzielnego rodzinnego śniadanka.
pozdrawiam serdecznie
uwielbiam wszelkie pasty, a jajeczna jedna z najlepszych:)
OdpowiedzUsuńTaką pastę uwielbiają nie tylko przedszkolaki, te większe dzieci też, pozdrawiam Aniu:)
OdpowiedzUsuń