Ciasto jest bardzo dobre, robi się dosyć szybko. Co ważne, nie jest
drogie a smakuje rewelacyjnie.
SKŁADNIKI
upieczony biszkopt (przepis znajdziesz tu)
KREM
2,5 łyżki mąki ziemniaczanej
1,5 łyżki mąki pszennej
0,5 szkl. cukru
1 cukier wanilinowy
0,30 dag masła lub margaryny
1 puszka ananasów
1 cytryna
POSYPKA
paczka wiórków kokosowych
2 łyżki margaryny
1 łyżka cukru
WYKONANIE
Biszkopt delikatnie nasączyć (woda, kwasek cytrynowy lub sok
z cytryny, cukier). Odlewamy sok z ananasów, dopełniamy wodą, aby płynu było 0,5
l. Odlewamy trochę w kubeczek a resztę zagotowujemy z cukrem i cukrem
wanilinowym. W kubeczku rozrabiamy mąki, dodajemy do reszty i chwilę gotujemy,
aż masa zgęstnieje. Po ostudzeniu ucieramy z masłem, dodajemy sok z cytryny i pokrojone
w kosteczkę ananasy. Masę wykładamy na biszkopt.
Wiórki, margarynę i cukier przesmażamy na złoty kolor na patelni, ciągle mieszając. Uwaga
szybko się przypala!!! Posypujemy ciasto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.