Jest to ciasto z mojego dzieciństwa, mama zawsze robiła je na
imprezy.
SKŁADNIKI
przepis na biszkopt znajdziesz TU
800 ml śmietany 18% gęstej i schłodzonej
1 szkl. cukru
9 łyżeczek żelatyny
cukier wanilinowy
galaretka
owoce
WYKONANIE
Biszkopt przekrawamy na pół, nasączamy spód (woda, cukier,
kwasek cytrynowy lub sok z cytryny). Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody i
studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrami. Rozlewamy na dwie części, do jednej dodajemy
połowę żelatyny i mieszamy. Śmietanę wylewamy na biszkopt. Przykrywamy drugą połową
biszkoptu i nasączamy.
Resztę żelatyny wlewamy do drugiej części śmietany, mieszamy i wylewamy na
biszkopt. Układamy owoce i zalewamy galaretką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.