Szczególnie polecam kawoszom, wyczuwalny smak kawy, a do tego kwaskowe
wiśnie.
SKŁADNIKI
biszkopt kakaowy, zamiast łyżki maki, dodajemy łyżkę
kakao.
wiśnie świeże, mrożone (ok. 0,70 dag) lub z kompotu. Ja
miałam kompoty.
kisiel wiśniowy
2 łyżki mąki pszennej
0,5 l śmietanki 30%
masa śmietanowa Dr. Oetkera
okrągłe biszkopty
polewa czekoladowa
kawa cappuccino, ja dodaję łyżkę kawy rozpuszczalnej
WYKONANIE
Biszkopt nasączamy kawą. Na soku wiśniowym i wodzie (płynu
ma być 0,5 l) gotujemy kisiel z mąką.
Dodajemy wydrylowane wiśnie, ja dodałam jeszcze dżem wiśniowy. Kisiel wykładamy na
biszkopt.
Śmietanę ubijamy z masą śmietanową Dr. Oetkera, wykładamy na wiśnie. Na
śmietanę wykładamy biszkopty zamoczone w kawie. Na wierzchu robimy zygzaki z
polewy czekoladowej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.