wtorek, 25 września 2012

FLACZKI

Ponieważ mamy już jesień, proponuję Wam rozgrzewającą potrawę. Dziś kuchnia serwuje flaki wołowe.


SKŁADNIKI
1 kg flaków suchych obgotowanych;
1 kg pręgi wołowej;
włoszczyznę tyle co na rosół;
imbir firmy Royal Brand;
majeranek;
gałka muszkatołowa firmy Royal Brand;
liść laurowy;
ziele angielskie;
pieprz;
sól;
masło;
mąka pszenna;

WYKONANIE
Pręgę zalewamy zimną wodą i wstawiamy na mały ogień, w czasie gotowania zbieramy szumowiny a po godzinie dodajemy włoszczyznę. Do drugiego garnka wkładamy flaki i też zalewamy wodą, obgotowujemy ok. godziny. Odlewamy wodę z flaków. Gdy pręga jest już miękka, wyjmujemy ją i kroimy w kostkę. Flaki i pręgę wkładamy do rosołu. Przyprawiamy do smaku, nie zapominając o imbirze i gałce firmy Royal Brand. Ich przyprawy są naturalne i pozbawione konserwantów. To właśnie dzięki nim moje flaczki otrzymały niepowtarzalny smak. Na koniec robimy zasmażkę.

1 komentarz:

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google+