niedziela, 23 września 2012

KREM BROKUŁOWY

Oto wersja dla osób mających bardzo mało czasu. Przygotowuje się go bardzo szybciutko. A smak jest rewelacyjny.


SKŁADNIKI
2 kostki rosołowe;
1 brokuł;
groszek ptysiowy lub grzanki;
łyżka gęstej śmietany;

WYKONANIE
Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki, zalewamy go wodą tylko tyle, aby zakryć warzywo. Wrzucamy kostki rosołowe (najlepiej drobiowe). Gotujemy chwilę, aby łodyżki brokuła troszkę zmiękły. Rozdrabniamy blenderem. I zupka gotowa, szybko, smacznie i zdrowo.

5 komentarzy:

  1. Pycha, chyba sobie jutro zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię wszelkie zupy-kremy, brokułowy również :)

    OdpowiedzUsuń
  3. W najbliższym czasie planuję brokułową i z zielonego groszku... uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Re: Anulka grzyby zbierałam w Konstantynowie Łódzki a ściślej w Porszewicach oraz w lasach poddębickich więc są grzyby w łódzkiem zapewniam Cię:-)
    A krem brokułowy uwielbiam zwłaszcza z groszkiem:-)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google+