Oto wersja dla osób mających bardzo mało czasu. Przygotowuje się go bardzo szybciutko. A smak jest rewelacyjny.
SKŁADNIKI
2 kostki rosołowe;
1 brokuł;
groszek ptysiowy lub grzanki;
łyżka gęstej śmietany;
WYKONANIE
Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki, zalewamy go wodą tylko tyle, aby zakryć warzywo. Wrzucamy kostki rosołowe (najlepiej drobiowe). Gotujemy chwilę, aby łodyżki brokuła troszkę zmiękły. Rozdrabniamy blenderem. I zupka gotowa, szybko, smacznie i zdrowo.
ooo, pyszna zupka :)
OdpowiedzUsuńPycha, chyba sobie jutro zrobię :)
OdpowiedzUsuńLubię wszelkie zupy-kremy, brokułowy również :)
OdpowiedzUsuńW najbliższym czasie planuję brokułową i z zielonego groszku... uwielbiam!
OdpowiedzUsuńRe: Anulka grzyby zbierałam w Konstantynowie Łódzki a ściślej w Porszewicach oraz w lasach poddębickich więc są grzyby w łódzkiem zapewniam Cię:-)
OdpowiedzUsuńA krem brokułowy uwielbiam zwłaszcza z groszkiem:-)