Przepis na tą sałatkę zdradziły mi kucharki, które
przygotowywały posiłki na moim weselu. Od tej pory (a minęło sporo lat)
przyrządzam ją dosyć często. Smakuje
nie tylko domownikom, ale także odwiedzającym nas gościom.
SKŁADNIKI
2 puszki tuńczyka w sosie własnym;
1 puszka kukurydzy konserwowej;
1 szklanka ugotowanej czerwonej fasoli LESTELLO;
1 cebula;
3 ogórki kiszone;
koper;
sól i pieprz;
3 łyżki majonezu.
WYKONANIE
Tuńczyka i kukurydzę odsączamy na sicie. Przesypujemy do miseczki. Dodajemy
czerwoną fasolę. Cebulę kroimy w drobna
kosteczkę. Również tak samo postępujemy z ogórkami kiszonymi. Koper siekamy. Na
końcu solimy i pieprzymy do smaku oraz dokładamy majonez, wszystko dokładnie
mieszając. Naszą sałatkę odstawiamy do lodówki na 2 godziny, aby smaki przeszły
sobą.
jedyna ulubiona moja rybka ;)
OdpowiedzUsuńz taką sałatką z tuńczyka się jeszcze nie spotkałam, ciekawe składniki ma:)
OdpowiedzUsuńAniu zachęcam do spróbowania, nam ona bardzo smakuję:)
UsuńBardzo lubię sałatki z tuńczykiem z koperkiem jeszcze nie robiłam :)
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńTeż robię taką, no może podobną sałatkę i wszystkim bardzo smakuje, pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń