niedziela, 21 października 2012

GULASZ PO MEKSYKAŃSKU

Ta potrawa chodziła za mną już od dawna. Tym razem się zmobilizowałam a to za sprawą przyprawy do gulaszu, którą otrzymałam od firmy Royal Brand. W skład tej mieszanki wchodzą liście laurowe, cebula, czosnek, kolendra, marchew, seler, pomidory, papryka, chilli, kmin, jabłko, cynamon, imbir, sól i pieprz. Taki mix przypraw sprawia, że gulasz ma niepowtarzalny smak.


SKŁADNIKI
0,60 dag wołowiny b/k;
cebula;
papryka;
sól;
pieprz;
przyprawa do gulaszu firmy Royal Brand;

WYKONANIE
Mięso myjemy, kroimy w grubszą kostkę i obsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Do rondla z zimną wodą dodajemy przyprawę do gulaszu po meksykańsku Royal Brand i zagotowujemy. Po zagotowaniu do rondla przekładamy podsmażoną wołowinę z cebulą. Ponieważ przyprawa ma charakterystyczny, ciekawy smak, trudny do uzyskania w domowych warunkach, więc nic nie trzeba więcej dodawać. Ja jednak skusiłam się na wrzucenie pokrojonej w paski papryki. Podczas gotowania unosił się piękny zapach. Gulasz był na tyle gęsty, że nie trzeba było go już zaprawiać mąką. Naszą potrawę możemy podać z kaszą, ziemniakami lub po prostu z chlebem.

4 komentarze:

  1. mmm świenty pomysł na obiad :) chętnie wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Klasyczne danie, ale urozmaicone ciekawą przyprawą.

    OdpowiedzUsuń
  3. Smakowicie wygląda, bardzo lubię połączenie mięsa, sosu i kaszy :)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google+