czwartek, 11 października 2012

PAPRYKA FASZEROWANA

Ponieważ paprykowe szaleństwo zbliża się ku końcowi, postanowiłam zrobić faszerowaną paprykę. Można ją podawać do obiadu lub jako wieczorną przekąskę. Ja faszeruję papryki mięsem.


SKŁADNIKI
5 papryk;
0,30 dag mięsa od szynki;
6 sztuk pieczarek;
0,5 szkl. ugotowanego ryżu;
mała cebulka;
natka pietruszki;
sól;
pieprz;
ulubione zioła;

WYKONANIE
Mięso, cebulkę, pieczarki mielimy. Dodajemy posiekaną natkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Odcinamy czubek papryki, dokładnie czyścimy z pestek i myjemy. Napełniamy farszem i przykrywamy „kapeluszem”. Pieczemy w piekarniku ok. 30 min., dobrze jest nakryć folia je aluminiową, albo zapiekać w naczyniu żaroodpornym przykrytym.

7 komentarzy:

  1. mmmm dawno nie faszerowałam papryki, a teraz ku temu najlepsza okazja :) smakowite!!!

    zapraszam do mnie na kurczaka tikka masala
    www.alexandrascuisine.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmmm, jak smakowicie, też muszę kiedyś zrobić ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. u nas też faszeruje się mięsem, bardzo lubię takie papryki

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam faszerowane papryki

    OdpowiedzUsuń
  5. Tak się zbieram i zbieram żeby takie zrobić :) smacznie wyglądają :))

    OdpowiedzUsuń
  6. jej, właśnie sobie uświadomiłam, że nigdy nie robiłam faszerowanej papryki, a danie wygląda bardzo smakowicie, zwłaszcza z różnokolorowymi paprykami :)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google+