Ponieważ po lodówce plątały mi się naturalne jogurty,
postanowiłam zrobić ciasto jogurtowe. Wyszło naprawdę znakomicie. Ciasto jest
bardzo wilgotne. Polecam je szczególnie do herbatki. Jak zobaczycie, roboty
przy cieście jest mało a efekt rewelacyjny. Przepis pochodzi z bloga Gosia w Kuchni.
SKŁADNIKI
225g jogurtu naturalnego;
250g cukru;
150 ml. oleju;
450g mąki pszennej;
4 jajka;
2 łyżeczki proszku do pieczenia;
8g cukru wanilinowego;
WYKONANIE
Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę. Do masy jajecznej dodajemy
jogurt, olej oraz przesianą mąkę z proszkiem. Dokładnie mieszamy. Masę
wykładamy do formy. Pieczemy ok. 1 godz.
Super pomysł :-)
OdpowiedzUsuńTakie ciasta są najlepsze :-)
Pozdrawiam serdecznie!
Jaki puch ;)
OdpowiedzUsuńAle tu u Ciebie apetycznie:)
OdpowiedzUsuńO! Takie ciasto to bym potrafił zrobić! i chyba zrobię! :-)
OdpowiedzUsuńZgadam się takie ciasta są najlepsze u mnie jutro też zwykłe z malinami:)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny blog oczywiście obserwuję i zapraszam jeszcze raz przy okazji do siebie:)
to ciasto jest pyszne
OdpowiedzUsuńBardzo lubię wilgotne ciasta, więc myślę że to przypadnie mi do gustu :)
OdpowiedzUsuńCześć! Właśnie zrobiłam to ciasto ale dodałam deserowej pokruszonej czekolady oraz posiekane 2 duże banany i też wyszło bardzo smacznie:)dzięki za przepis!
OdpowiedzUsuń