Sezon na grzyby trwa, choć w lasach więcej jest grzybiarzy
niż grzybów. Mając obgotowane grzyby (głównie koźlarki i maślaki) postanowiłam
na śniadanie zrobić grzyby z jajkiem. Wyszły pyszne i szkoda, że tylko
jesienią możemy ich smakować.
SKŁADNIKI
jajka;
cebulka;
grzyby;
pieprz;
sól;
masło;
WYKONANIE
Grzyby obieramy, myjemy. Kroimy na plasterki. Wkładamy do garnka i
zalewamy wodą, aby ta tylko przykryła grzyby. Gotujemy ok. 20 minut, ciut
solimy. Cebulkę kroimy w kosteczkę i przesmażamy na maśle, dodajemy odcedzone
grzyby i wbijamy jajka. Solimy i pieprzymy do smaku. Gdy jajka się zetną
jajecznica jest gotowa. Smacznego!
Wygląda bardzo smakowicie ;) Uwielbiam grzybki w każdym połączeniu ;)
OdpowiedzUsuńtaka jajecznica to cos dla mnie ;)) bardzo lubię
OdpowiedzUsuńMmmm uwielbiam taką jajówę!
OdpowiedzUsuń