sobota, 6 października 2012

JAJECZNICA Z GRZYBAMI

Sezon na grzyby trwa, choć w lasach więcej jest grzybiarzy niż grzybów. Mając obgotowane grzyby (głównie koźlarki i maślaki) postanowiłam na śniadanie zrobić grzyby z jajkiem. Wyszły pyszne i szkoda, że tylko jesienią możemy ich smakować.


SKŁADNIKI
jajka;
cebulka;
grzyby;
pieprz;
sól;
masło;

WYKONANIE
Grzyby obieramy, myjemy. Kroimy na plasterki. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą, aby ta tylko przykryła grzyby. Gotujemy ok. 20 minut, ciut solimy. Cebulkę kroimy w kosteczkę i przesmażamy na maśle, dodajemy odcedzone grzyby i wbijamy jajka. Solimy i pieprzymy do smaku. Gdy jajka się zetną jajecznica jest gotowa. Smacznego!

3 komentarze:

  1. Wygląda bardzo smakowicie ;) Uwielbiam grzybki w każdym połączeniu ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. taka jajecznica to cos dla mnie ;)) bardzo lubię

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmmm uwielbiam taką jajówę!

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google+