Wielkim krokami zbliża się sezon truskawkowy, więc trzeba
opróżnić zamrażalnik z zeszłorocznych owoców. I tak powstał przepyszny mus
truskawkowo-ananasowy. Orzeźwiający, chłodny deser a do tego mało kaloryczny.
Sprawdzi się w upalne dni tym bardziej ze przyrządza się go bardzo szybko.
SKŁADNIKI
ok. 1 kg mrożonych truskawek;
1 świeży ananas;
opcjonalnie cukier, miód lub syrop z agawy;
kleks jogurtu do ozdoby.
WYKONANIE
Truskawki wyjmujemy z zamrażalnika i zostawiamy do lekkiego
rozmrożenia (tyle tylko, aby można było je zmiksować). Ananasa obieramy i
kroimy w kosteczkę. Owoce przekładamy do jednego naczynia, rozdrabniamy
blenderem. Jeśli chcemy, możemy dosłodzić, ja nie czułam jednak takiej
potrzeby. Mówię Wam pychota...
Nawet nie musisz zapewniać. Zdjecia są tak sugestywne, że to widać. Aż ślinka leci.
OdpowiedzUsuńale zaszalałaś! dostałam ślinotoku! jutro robię :)
OdpowiedzUsuńAle pychotka ;) Doskonały na gorące dni !
OdpowiedzUsuńuwielbiam :)
OdpowiedzUsuńWyglada cudnie, super deserek :)))))
OdpowiedzUsuńSmakowałby mi:)
OdpowiedzUsuńPiękne zdjęcia i przepyszny mus!
OdpowiedzUsuńTruskawka kusi kolorem no i smakowo z pewnością super łączy się z ananasem. Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńjak ślicznie podany!
OdpowiedzUsuńpyszny mus na lekki deser.
takie deserki to ja uwielbiam:D
OdpowiedzUsuńwygląda przesmacznie i patrząc na składniki jestem przekonana, że tak też smakuje!
OdpowiedzUsuńAleż ma cudownie intensywny kolor!
OdpowiedzUsuńpiękne zdjęcie, pyszny mus! :), i ten kolor czerwony, mój ulubiony :)
OdpowiedzUsuńmm :) wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńTo uczta dla moich oczu *_*
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie musy.
OdpowiedzUsuńAniu impreza w andel's udana:)
Z tym kleksem ten mus truskawkowo ananasowy wygląda wspaniale. No i na pewno jest pyszny, skoro na bazie moich ukochanym truskawek i świeżego, niezapuszkowanego ananasa :-)
OdpowiedzUsuńŚwietnie podane! i jestem pewna, że świetnie smakuje!
OdpowiedzUsuń