Oto mój pomysł na smaczny, niedzielny obiad. Ponieważ miałam
już przesyt panierowanych piersi z kurczaka, postanowiłam przygotować je w
zupełnie inny sposób. Tak powstały gotowane, nadziewane roladki drobiowe. Ten
przepis jest dietetyczny i mało kaloryczny, bo przyrządzony bez grama tłuszczu.
SKŁADNIKI
filet z piersi kurczaka;
plastry sera żółtego;
suszone pomidory;
świeża papryka;
sól;
pieprz.
WYKONANIE
Pierś rozbijamy na cienkie plastry. Solimy i pieprzymy. Układamy żółty
ser, paprykę i suszony pomidor. Posypujemy przyprawą rozdrobnionych pomidorów z
bazylią i czosnkiem (ja skorzystałam z przyprawy ze sklepy NMR). Zwijamy
wszystko w roladkę. Owijamy folią spożywczą. Końce zwijamy jak cukierki i
zawiązujemy nitką. Roladki gotujemy w wodzie około 15-20 minut.
Roladki wyglądają bardzo apetycznie. Moja teściowa robi podobne ale do środka daje ser i brokuły.
OdpowiedzUsuńciekawy farsz:)
OdpowiedzUsuńCoś akurat dla mojej odchudzającej się siostry.
OdpowiedzUsuńSuper :)
bardzo apetyczne, a w dodatku mniej kaloryczne roladki! pyszny farsz :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie odchudzone ale pyszne obiadki!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię rolady mięsne, Tw wyglądają smakowicie:)
OdpowiedzUsuń