niedziela, 25 listopada 2012

GOTOWANE ROLADKI DROBIOWE

Oto mój pomysł na smaczny, niedzielny obiad. Ponieważ miałam już przesyt panierowanych piersi z kurczaka, postanowiłam przygotować je w zupełnie inny sposób. Tak powstały gotowane, nadziewane roladki drobiowe. Ten przepis jest dietetyczny i mało kaloryczny, bo przyrządzony bez grama tłuszczu.


SKŁADNIKI
filet z piersi kurczaka;
plastry sera żółtego;
suszone pomidory;
świeża papryka;
sól;
pieprz.


WYKONANIE
Pierś rozbijamy na cienkie plastry. Solimy i pieprzymy. Układamy żółty ser, paprykę i suszony pomidor. Posypujemy przyprawą rozdrobnionych pomidorów z bazylią i czosnkiem (ja skorzystałam z przyprawy ze sklepy NMR). Zwijamy wszystko w roladkę. Owijamy folią spożywczą. Końce zwijamy jak cukierki i zawiązujemy nitką. Roladki gotujemy w wodzie około 15-20 minut.

6 komentarzy:

  1. Roladki wyglądają bardzo apetycznie. Moja teściowa robi podobne ale do środka daje ser i brokuły.

    OdpowiedzUsuń
  2. Coś akurat dla mojej odchudzającej się siostry.
    Super :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo apetyczne, a w dodatku mniej kaloryczne roladki! pyszny farsz :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię takie odchudzone ale pyszne obiadki!

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lubię rolady mięsne, Tw wyglądają smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google+