niedziela, 22 listopada 2015

CIASTECZKA BUZIE Z JABŁKIEM

Przyznam się, że ciasteczka robię bardzo rzadko. Zawsze uważałam, że przygotowanie ich jest czasochłonne. Okazało się, że wcale tak nie musi być. Ciasteczka buzie robi się szybko. Wystarczy pokroić jabłka, rozwałkować ciasto i upiec. Takie ciasteczka są pyszne, delikatne, wilgotne, nie słodkie. Po prostu rozpływają się w ustach. Pycha.


SKŁADNIKI
25 dag mąki pszennej;
25 dag masła;
25 dag twarogu zmielonego;
szczypta soli;
jabłka;
cynamon;
cukier puder.

WYKONANIE
Z mąki, masła, sera, soli zagniatamy szybko ciasto. Chowamy je do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Następnie obieramy i kroimy na ósemki jabłka. Ciasto rozwałkowujemy, szklanką wykrawamy koła. Nakładamy cząstkę jabłka, posypujemy cynamonem. Składamy na pół. Pieczemy około 30 minut, aż ciasteczka nabiorą złotego koloru. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Wychodzi około 25 ciastek.


5 komentarzy:

  1. Świetne są takie ciasteczka z jabłkiem.Polecam również

    OdpowiedzUsuń
  2. te ciacha są wspaniałe, dawno ich nie robiłam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Tyle pieknych i smakowitych przepisów, aż trudno sie zdecydowac od czego zacząć ucztowanie. :) Te ciasteczka sa super, ale i sernik woła wprost ze zdjęcia ja pierwszy ja pierwszy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają apetycznie. Mam wrażenie, że coś podobnego jadłam w dzieciństwie, ale nie dam sobie ręki odciąć.

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google+