poniedziałek, 1 lipca 2013

MAKARON Z TRUSKAWKAMI

Oto bardzo szybki i bardzo prosty przepis na pyszny obiadek lub podwieczorek. To danie uwielbiają zwłaszcza dzieciaki. Ponieważ jestem totalnym truskawożercą, dlatego w sezonie to danie ląduje często na moim stole.


SKŁADNIKI
makaron Pappardelle Czaniecki*
0,5 kg truskawek;
2 łyżki cukru;
0,5 szklanki śmietany.

WYKONANIE
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Truskawki obrać, zmiksować blenderem, dodać cukier i śmietanę. Makaron rozłożyć na talerzu i polać sosem truskawkowym. Hmm pychotka :)
*Makaron Pappardelle Czaniecki to gruba wstążka zrobiona z Semoliny ( kaszka z pszenicy durum). Świetnie smakuje z różnymi sosami. Wysoka jakość produktu i estetyka opakowania zaowocowały zdobyciem wielu nagród, certyfikatów i wyróżnień. Warto zaznaczyć,że na każdym opakowaniu znajduje się propozycja podania, napisana w sposób prosty i przejrzysty nawet dla laika.

8 komentarzy:

  1. oj, my uwielbiamy takie jedzenie, i jeszcze te grube wstążki pappardelle pychotka

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha, Martynka byłaby oczarowana ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kupiłam truskawki i zrobię własnie taką przegryzkę na lunch.

    OdpowiedzUsuń
  4. Kocham makaron zawsze i wszędzie i nigdy go nie odmówię :)
    Wygląda bombowo! Pychotka!
    dariawkuchni.

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam i często w lato robię!:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jeszcze nie jadłam makaronu z owocami, ale Twój wygląda tak apetycznie, że muszę spróbować :)))

    OdpowiedzUsuń
  7. pyszota, i na dodatek ze wspaniałym makaronem:)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google+