wtorek, 17 lutego 2015

PĄCZUSIE NA SERKU HOMOGENIZOWANYM

Dzisiaj ostatni dzień karnawału. Aby tradycji stało się zadość, dziś trzeba zjeść coś kalorycznego, ewentualnie mieć czym poczęstować odwiedzających nas przebierańców. Ponieważ na zrobienie tradycyjnych pączków nie mam czasu, postanowiłam upiec szybkie pączusie na serku waniliowym. Przyznam, że są bardzo dobre, mięciutkie, pulchniutkie... i dziwnym trafem podczas robienia zdjęć robiło się ich coraz mniej :).


SKŁADNIKI
20 dag serka homogenizowanego waniliowego;
2 jajka;
1 łyżeczka proszku do pieczenia;
1 szklanka mąki pszennej;
szczypta soli;
olej do smażenia;
cukier puder do posypania.

WYKONANIE Serek miksujemy z jajkami, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i solą. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. W rondelku rozgrzewamy olej. Małą łyżeczką nakładamy porcje ciasta. Smażymy z dwóch stron na małym ogniu do momentu, aż pączusie nabiorą złotego koloru. Odsączamy na ręczniku papierowym. Posypujemy cukrem pudrem. Gotowe do zjedzenia... i tutaj uwaga: UZALEŻNIAJĄ! :).

8 komentarzy:

  1. Pyszne są.tak niesamowicie puszyste i delikatne;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię takie pączki, nawet niedawno robiłem, również w wersji czekoladowej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne są :) Takie małe lubię najbardziej :))

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeśli są tak puszyste, jak na zdjęciu, to dla mnie rewelacja :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie są takie puszyste:)

      Usuń
  5. Znam te pączusie, są naprawdę pyszne :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam te małe kuleczki :)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google+