środa, 18 lipca 2012

BISZKOPTOWE CIASTO Z OWOCAMI

Ciasto to robię od bardzo dawna. Jest pyszne, szybkie i bardzo puszyste. Można je przygotowywać z różnymi owocami. Mnie najbardziej smakuje z czerwoną porzeczką.


SKŁADNIKI
4 jajka;
4 łyżki oliwy;
1 szklanka cukru;
1,5 szklanki mąki pszennej;
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia;
dowolne owoce;
ewentualnie zapach;

WYKONANIE
Całe jajka z oliwą i cukrem ubijamy. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem. Ciasto wlewamy do tortownicy, na wierzchu posypujemy owocami. Pieczemy ok. godziny. Po upieczeniu wierzch posypujemy cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google+