piątek, 5 października 2012

BABKA JOGURTOWA

Ponieważ po lodówce plątały mi się naturalne jogurty, postanowiłam zrobić ciasto jogurtowe. Wyszło naprawdę znakomicie. Ciasto jest bardzo wilgotne. Polecam je szczególnie do herbatki. Jak zobaczycie, roboty przy cieście jest mało a efekt rewelacyjny. Przepis pochodzi z bloga Gosia w Kuchni.


SKŁADNIKI
225g jogurtu naturalnego;
250g cukru;
150 ml. oleju;
450g mąki pszennej;
4 jajka;
2 łyżeczki proszku do pieczenia;
8g cukru wanilinowego;

WYKONANIE
Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę. Do masy jajecznej dodajemy jogurt, olej oraz przesianą mąkę z proszkiem. Dokładnie mieszamy. Masę wykładamy do formy. Pieczemy ok. 1 godz.

8 komentarzy:

  1. Super pomysł :-)
    Takie ciasta są najlepsze :-)
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale tu u Ciebie apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. O! Takie ciasto to bym potrafił zrobić! i chyba zrobię! :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zgadam się takie ciasta są najlepsze u mnie jutro też zwykłe z malinami:)
    Bardzo fajny blog oczywiście obserwuję i zapraszam jeszcze raz przy okazji do siebie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lubię wilgotne ciasta, więc myślę że to przypadnie mi do gustu :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Cześć! Właśnie zrobiłam to ciasto ale dodałam deserowej pokruszonej czekolady oraz posiekane 2 duże banany i też wyszło bardzo smacznie:)dzięki za przepis!

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google+