sobota, 6 kwietnia 2013

SAŁATKA Z TUŃCZYKA

Przepis na tą sałatkę zdradziły mi kucharki, które przygotowywały posiłki na moim weselu. Od tej pory (a minęło sporo lat) przyrządzam ją dosyć często. Smakuje nie tylko domownikom, ale także odwiedzającym nas gościom.


SKŁADNIKI
2 puszki tuńczyka w sosie własnym;
1 puszka kukurydzy konserwowej;
1 szklanka ugotowanej czerwonej fasoli LESTELLO;
1 cebula;
3 ogórki kiszone;
koper;
sól i pieprz;
3 łyżki majonezu.

WYKONANIE

Tuńczyka i kukurydzę odsączamy na sicie. Przesypujemy do miseczki. Dodajemy czerwoną fasolę. Cebulę kroimy w drobna kosteczkę. Również tak samo postępujemy z ogórkami kiszonymi. Koper siekamy. Na końcu solimy i pieprzymy do smaku oraz dokładamy majonez, wszystko dokładnie mieszając. Naszą sałatkę odstawiamy do lodówki na 2 godziny, aby smaki przeszły sobą.

6 komentarzy:

  1. z taką sałatką z tuńczyka się jeszcze nie spotkałam, ciekawe składniki ma:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aniu zachęcam do spróbowania, nam ona bardzo smakuję:)

      Usuń
  2. Bardzo lubię sałatki z tuńczykiem z koperkiem jeszcze nie robiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Też robię taką, no może podobną sałatkę i wszystkim bardzo smakuje, pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google+