środa, 31 października 2012

PASTA Z MAKRELI

Dziś pomysł na szybie, smaczne i przede wszystkim zdrowe śniadanie. Mowa o paście z makreli. Jak zobaczycie, przyrządzenie jej nie jest skomplikowane. Polecam ją zwłaszcza ze świeżym, chrupiącym chlebkiem i smacznym masełkiem.


SKŁADNIKI
makrela wędzona;
2-3 jajka;
2 ogórki kiszone;
mała cebula;
natka pietruszki;
2 łyżki kukurydzy z puszki;
2 łyżki majonezu;
kilka rzodkiewek;
pieprz;

WYKONANIE
Gotujemy jajka na twardo. Rybkę obieramy z ości i skóry, wrzucamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Jajka, cebulę, rzodkiewki, ogórki oraz natkę drobno kroimy. Wsypujemy do ryby, dodajemy majonez i pieprz. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Można dodać troszkę keczapu dla zaostrzenia smaku pasty. Smacznego!

8 komentarzy:

  1. Cudnie wygląda, chyba się skuszę ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm.. ale mnie naszło na taka pastę, tylko makreli w lodówce brak

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam makrelę, ale nie znoszę wydłubywać ości :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Coś w sam raz dla mnie :-)
    Wygląda bardzo apetycznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Strasznie dawno nie jadłam makreli, a swoim wpisem narobiłaś mi na nią strasznej ochoty;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zawsze pasty są dla mnie inspiracja na kanapki. Super!

    OdpowiedzUsuń
  7. ostatnio niemal codziennie robię pastę z makreli. w moim wykonaniu jest ona nieco... uboższa. Twoja wersja zapowiada się bardzo ciekawie. Zaintrygowała mnie obecność rzodkiewki :-)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google+