poniedziałek, 28 maja 2012

BISZKOPT Z GALARETKĄ

Jest to ciasto z mojego dzieciństwa, mama zawsze robiła je na imprezy.


SKŁADNIKI
przepis na biszkopt znajdziesz TU
800 ml śmietany 18% gęstej i schłodzonej
1 szkl. cukru
9 łyżeczek żelatyny
cukier wanilinowy
galaretka
owoce

WYKONANIE
Biszkopt przekrawamy na pół, nasączamy spód (woda, cukier, kwasek cytrynowy lub sok z cytryny). Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody i studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrami. Rozlewamy na dwie części, do jednej dodajemy połowę żelatyny i mieszamy. Śmietanę wylewamy na biszkopt. Przykrywamy drugą połową biszkoptu i nasączamy. Resztę żelatyny wlewamy do drugiej części śmietany, mieszamy i wylewamy na biszkopt. Układamy owoce i zalewamy galaretką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google+