środa, 16 maja 2012

SZASZŁYKI

Po wszystkich słodkościach czas na mięsiwo.


SKŁADNIKI
0,5 kg szynki, łopatki, karczku, filetów drobiowych w zależności jakie chcemy mieć szaszłyki
0,5 kg brzucha lub boczku wędzonego
cebula
papryka czerwona i zielona
pieczarki
cukinia

WYKONANIE
Mięsko pokroić na dużą kostkę, zasypać gotowa marynatą do mięs, dodać troszkę oleju, wymieszać. Zostawić najlepiej na całą noc w lodówce. Warzywa pokroić na kawałki. Nadziewać na patyczki na przemian, pamiętając by przy mięsie był brzuch, aby mięsko nie wyszło suche. Pieczemy na grillu z każdej strony.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google+