Z Nowym Rokiem nowym krokiem. Po serii napojów przyszedł
czas na coś na ząb. Dziś zaprezentuję pyszne roladki, które cieszą się w moim
domu dużym wzięciem. Są proste w przygotowaniu i świetnie smakują z frytkami i
surówką.
SKŁADNIKI
filet z piersi kurczaka;
30 dag pieczarek;
1 cebula;
olej;
pieprz;
sól;
jajko;
bułka tarta;
mąka;
masło.
WYKONANIE
Pieczarki obieramy, kroimy na cienkie plasterki. Przesmażamy z pokrojoną
cebulką na maśle, solimy, pieprzymy. Filety przekrawamy i rozbijamy tłuczkiem.
Cienko rozbijamy brzegi, aby roladki dobrze nam się zawijały. Mięsko
przyprawiamy ulubionymi przyprawami. Kładziemy łyżkę pieczarek, zwijamy w
rulon. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju, ale
wolno, aby roladki w środku nie były surowe.
Ale pyszności! No chyba jutro zrobię takie roladki, bo ślinka cieknie na ich widok i już bym taka jedna podkradła od Ciebie:)
OdpowiedzUsuńMmm ale smakowicie wyglądają, poproszę o dwie porcje na jutro :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam:) ja do środka dodaję jeszcze ser żółty w takich roladkach:)
OdpowiedzUsuńNo to ja zamawiam na dzisiejszy obiad z dostawą do domu!:)
OdpowiedzUsuń