wtorek, 1 stycznia 2013

ROLADKI FASZEROWANE PIECZARKAMI

Z Nowym Rokiem nowym krokiem. Po serii napojów przyszedł czas na coś na ząb. Dziś zaprezentuję pyszne roladki, które cieszą się w moim domu dużym wzięciem. Są proste w przygotowaniu i świetnie smakują z frytkami i surówką.


SKŁADNIKI
filet z piersi kurczaka;
30 dag pieczarek;
1 cebula;
olej;
pieprz;
sól;
jajko;
bułka tarta;
mąka;
masło.

WYKONANIE
Pieczarki obieramy, kroimy na cienkie plasterki. Przesmażamy z pokrojoną cebulką na maśle, solimy, pieprzymy. Filety przekrawamy i rozbijamy tłuczkiem. Cienko rozbijamy brzegi, aby roladki dobrze nam się zawijały. Mięsko przyprawiamy ulubionymi przyprawami. Kładziemy łyżkę pieczarek, zwijamy w rulon. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju, ale wolno, aby roladki w środku nie były surowe.

4 komentarze:

  1. Ale pyszności! No chyba jutro zrobię takie roladki, bo ślinka cieknie na ich widok i już bym taka jedna podkradła od Ciebie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm ale smakowicie wyglądają, poproszę o dwie porcje na jutro :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam:) ja do środka dodaję jeszcze ser żółty w takich roladkach:)

    OdpowiedzUsuń
  4. No to ja zamawiam na dzisiejszy obiad z dostawą do domu!:)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google+