poniedziałek, 25 lutego 2013

MARCHEWKA Z JABŁKIEM

Przyrządzenie tej smacznej i zdrowej przystawki zajęło mi aż trzy minuty! Dlaczego tak szybko? Odpowiedź jest bardzo prosta. Nie musiałam tracić czasu na obieranie i tarcie marchwi. Wszystko za sprawą wykorzystania gotowej marynowanej marchwi SMAK. Moja suróweczka wyszła przepyszna i wspaniale komponowała się z ziemniakami i schabikiem.


SKŁADNIKI
1 jabłko;
1 łyżka majonezu;
pieprz kolorowy PRYMAT.

WYKONANIE
Marchew odcedzamy, przekładamy do miseczki. Jabłko obieramy i ścieramy na jarzynowej tartce. Łączymy z majonezem i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Ot cała filozofia, przystawka gotowa!


* Marchewka marynowana SMAK świetnie sprawdza się w sytuacjach , kiedy nie mamy za wiele czasu na zrobienie surówki. Warzywa SMAK są zbierane w najlepszym momencie i dlatego są cennym składnikiem naszej diety. Dzięki idealnej zalewie, delikatnej marynacie marchew zachowuje swój piękny kolor i smak. Pamiętajmy, że do marchwi dodajemy tłuszcz obojętnie w jakiej formie (majonez, oliwa ,śmietana), ponieważ występują w niej witaminy rozpuszczalne tylko w tłuszczach.

6 komentarzy:

  1. Taką surówkę, zwłaszcza bez majonezu, potrafię jeść kilogramami:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ah! There is nothing better then carrot. :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Tanio, szybko i łatwo a jak pysznie! Uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. pyszna i prosta, a poza tym dostarcza witaminek:)

    OdpowiedzUsuń
  5. moja ulubiona surówka z dzieciństwa:)

    OdpowiedzUsuń