W moim domu dosyć często jada się ryby. Przyrządzam je na
wiele sposobów. Między innymi w formie past. Dzisiaj przedstawię Wam przepis na pastę z łososia. Przyrządza się ją bardzo szybko i równie szybko znika ze stołu. Zrobiłam ją z dodatkiem majonezów Kętrzyńskich, które zaostrzyły smak pasty.
SKŁADNIKI
porcja łososia wędzonego;
3 jajka;
cebula;
2 łyżki majonezu Kętrzyńskiego stołowego*
1 łyżka majonezu Kętrzyńskiego o smaku czosnku;
ząbek czosnku;
natka pietruszki;
pieprz.
WYKONANIE
Jajka gotujemy na twardo. Łososia rozdrabniamy widelcem. Cebulę kroimy w kosteczkę, natkę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Dokładamy majonezy i wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Pasta gotowa!
*Majonezy Kętrzyńskie mają długą tradycję. Są wytwarzane na bazie oleju rzepakowego uszlachetnionego, żółtek w proszku, wody uzdatnionej i
bukietu przypraw. Majonezy te są gęste, mają jednolitą konsystencję i jasnokremową barwę. Co ciekawe produkują tam też majonezy smakowe, min. o smaku czosnku czy chrzanu. Majonezy Kętrzyńskie nie posiadają konserwantów i sztucznych dodatków!
Sama mam w planach jakąs pastę, pycha:)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda, uwielbiam łososia pod każdą postacią
OdpowiedzUsuńRobię z makreli, ale z łososia jeszcze nie miałam okazji, brzmi pysznie!
OdpowiedzUsuń