niedziela, 3 lutego 2013

PASTA Z ŁOSOSIA

W moim domu dosyć często jada się ryby. Przyrządzam je na wiele sposobów. Między innymi w formie past. Dzisiaj przedstawię Wam przepis na pastę z łososia. Przyrządza się ją bardzo szybko i równie szybko znika ze stołu. Zrobiłam ją z dodatkiem majonezów Kętrzyńskich, które zaostrzyły smak pasty.


SKŁADNIKI
porcja łososia wędzonego;
3 jajka;
cebula;
2 łyżki majonezu Kętrzyńskiego stołowego*
1 łyżka majonezu Kętrzyńskiego o smaku czosnku;
ząbek czosnku;
natka pietruszki;
pieprz.

WYKONANIE
Jajka gotujemy na twardo. Łososia rozdrabniamy widelcem. Cebulę kroimy w kosteczkę, natkę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Dokładamy majonezy i wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Pasta gotowa!

*Majonezy Kętrzyńskie mają długą tradycję. Są wytwarzane na bazie oleju rzepakowego uszlachetnionego, żółtek w proszku, wody uzdatnionej i bukietu przypraw. Majonezy te są gęste, mają jednolitą konsystencję i jasnokremową barwę. Co ciekawe produkują tam też majonezy smakowe, min. o smaku czosnku czy chrzanu. Majonezy Kętrzyńskie nie posiadają konserwantów i sztucznych dodatków!

3 komentarze:

  1. Sama mam w planach jakąs pastę, pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smacznie wygląda, uwielbiam łososia pod każdą postacią

    OdpowiedzUsuń
  3. Robię z makreli, ale z łososia jeszcze nie miałam okazji, brzmi pysznie!

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google+